Erişilebilirlik

Türkiye ve ABD Adalet Bakanları Görüştü - 2003-12-04


Adalet Bakanı Cemil Çiçek Amerika’daki temaslarına devam ediyor.

Amerika Adalet Bakanı John Ashcroft’la biraraya gelen Çiçek, başta terörle mücadele olmak üzere birçok önemli konuyu Amerikalı meslektaşıyla ele aldı.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Cemil Çicek ve John Ashcroft, terörle mücadele ve diğer adli konularda işbirliğinin arttırılması için karar alındığını belirtti.

Toplantıya katılan yetkililer de görüşmenin samimi bir havada geçtiğini ve yararlı olduğunu kaydetti.

Görüşme sırasında Türk yetkililer, Amerikan tarafına, Amerika’da bir eyalet temyiz mahkemesinin, 1996 yılında terörizmle mücadele amacıyla çıkarılan bir yasayı iptal ettiğini söyledi ve bu konuda bilgi talep etti. Davayı açan insan hakları grubu, PKK’ya yardımcı olan kişiler aleyhine açılan davadan hareketle temyiz niteliğindeki eyalet mahkemesine baş vurmuştu. Bu konudaki son haberi Türk yetkililerden aldıklarını söyleyen Amerikalı yetkililer de, meselenin incelenerek bilgi verileceğini belirtti.

Cemil Çiçek, görüşmede Amerika Adalet Bakanı Aschcroft’u Türkiye’ye davet etti.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yolsuzlukla mücadele konusunu görüşmek üzere bugün ayrıca Adalet Bakan Yardımcısı Bruce Schwartz ile biraraya geldi.

Bakan Çiçek'in bugünkü programında, Nixon Center ve Washington College of Law’da terörle mücadele, demokrasi ve insan hakları konularında ayrı ayrı konferanslar var. Çiçek daha sonra Türkiye büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

XS
SM
MD
LG