Erişilebilirlik

Soruşturma Devam Ediyor: 81 Kişi DGM'de - 2003-12-02


İstanbul’daki terör saldırılarıyla bağlantısı olduğu iddia edilen ve Suriye’nin iade ettiği 22 kişiden 2'si bu sabah erken saatlerde Ankara’ya getirildi. Dün gece terörle mücadele ekiplerinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı’ndan teslim aldığı Hilmi ve Leyla Tuğluoğlu adlı şahısların sorgusunun Ankara’da devam ettiği bildirildi. Adı geçen bu çiftin, İstanbul’daki bombalı saldırılarda kilit isim olarak geçen Azad Ekinci’yle yakınlığı olduğu iddia ediliyor. Basına sızan haberlerde, Hilmi Tuğluoğlu adlı zanlının daha önce hiç duyulmamış ve dış bağlantısı olduğu sanılan Müslüman Gençlik Oluşumu Tohum Grubu adlı örgütün Ankara sorumlusu olduğu öne sürülüyor.

Ankara’da bilgisayar işiyle uğraşan Hilmi Tuğluoğlu’nun iki ay önce Suriye’ye gittiği de gelen haberler arasında. Zanlıların, sorgularının ardından gözaltı süreleri sona ereceği için bugün Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, bugün 10 kişinin daha İstanbul’daki saldırılarla ilgili olarak Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edildiği bildirildi. Şu ana kadar İstanbul’daki terör saldırılarıyla bağlantılı olarak toplam 81 kişi Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edildi. Bunlardan 21’i anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak, örgüt kurmak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık suçlarından tutuklandı. Hatay’da kalan diğer 20 kişininse, adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Devlet Bakanı Abdülatif Şener, ilk kez resmi ağızdan yaptığı açıklamada saldırılarla ilgili El Kaide bağlantısına işaret etmişti.

Öte yandan, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un önümüzdeki hafta resmi bir ziyaret için Suriye’ye gideceği öğrenildi. Orgeneral Eruygur’un Şam’a yapacağı bu resmi ziyaret, Suriye’nin Pazar günü İstanbul’daki saldırılarla ilgili 22 zanlıyı iade etmesinin hemen ardından gerçekleşmesi açısından oldukça dikkat çekici. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eruygur’un Suriyeli muhataplarıyla yapacağı temaslar sırasında, terörizme karşı daha etkin mücadelenin yürütülmesi kapsamında, yeni işbirliği yöntemlerinin görüşülmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG