Erişilebilirlik

Amerikan Halkı Şükran Günü'nü Kutladı - 2003-11-28


Milyonlarca Amerikalı dün Şükran Günü tatilini fırsat bilerek aileleri ve dostlarıyla biraraya geldi. Amerika’nın birçok kent ve kasabasında Şükran Günü nedeniyle geçit törenleri düzenlendi, yardım toplama faaliyetleri gerçekleştirildi ve geleneksel Şükran Günü hindisi yendi.

Başkan Bush, Şükran Gününü ailesiyle birlikte geçireceği açıklandığı halde Irak’a sürpriz bir ziyaret yaparak Amerikan askerlerine, Amerikan halkının şükran duygularını iletti.

New York senatörü Hillary Rodham Clinton ve Rhode Island senatörü Jack Reed de Şükran Günü’nü ülke dışında görev yapan askerlerle geçirdi. Afganistan’daki Amerikan askerlerini ziyaret eden iki senatörün bugün de Bağdat’a geçmesi bekleniyor.

Şükran Günü her yıl Kasım ayının son Perşembe günü kutlanıyor. Bu günün geçmişi ise, Avrupa’dan gelen göçmenlerle Amerikalı yerli Kızılderililerin bereketli bir mahsul sonrasında kutlama amacıyla birlikte yemek yedikleri söylenen 1621 yılına kadar uzanıyor.

Ekonomi açısından da Şükran Günü, yıllık geleneksel Noel alışverişinin başladığı gün olarak iş çevreleri tarafından özlemle bekleniyor. Şükran Gününü izleyen Cuma günü, yani bugün, Amerika’da yılın en canlı alış-veriş günü.

Bu sabah birçok dükkan, kapılarını, 5 ya da 6 gibi erken saatte Noel alış-verişine başlayanlara açıyor.

XS
SM
MD
LG