Erişilebilirlik

UEFA: 'Türkiye'de Terör Tehlikesi Var' - 2003-11-26


İstanbul’daki terör saldırılarının ardından UEFA, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası maçlarının Türkiye’de oynanmasının güvenlik açısından uygun olmadığını açıkladı.

UEFA’nın kararıyla, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray ve Beşiktaş’ın İstanbul’da yapacağı maçları bir başka ülkeye taşınıyor.

UEFA, güvenlik açısından 2 Aralık’ta oynanacak Galatasaray-Juventus ve 9 Aralık’ta oynanacak Beşiktaş-Chelsea maçlarının Türkiye dışında bir sahada oynanmasına karar verdi.

Ayrıca daha önce İzmir'de yapılacağı açıklanan İsrail'in Maccabi Haifa ve İspanya’nın Valencia takımları arasındaki UEFA Kupası maçının da başka bir ülkede oynanması kararlaştırıldı.

UEFA’nın yayınladığı bildiride, yaşanan trajik olaylar sonrası ülke hükümetlerinin görüşünü alındığı ve Türkiye’nin verdiği devlet güvencesinin de değerlendirildiği belirtildi.

UEFA Genel Sekreteri Gerarrd Aigner, maçları Türkiye dışına taşıma kararının Türkiye’nin güvenlik açısından içinde bulunduğu belirsiz ortamdan dolayı alındığını savundu. UEFA Genel Sekreteri, 'Acil Durum Paneli'nde, detaylı bir incelemenin sonunda çok zor bir karar verdiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın kararına kesinlikle itiraz edeceklerini bildirdi.

Erdoğan, gazetecilerin kararla ilgili soruları üzerine, "Bu alınan kararı adil bulmuyorum. Hakkaniyet ölçülerine uygun bulmuyorum. Çok ciddi bir yanlış içindeler" dedi.

Erdoğan, dün gece İstanbul’da gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA’nın kararına, “Türkiye'de bu bir hafta içinde olan olayları adeta terör ortamıymış gibi kabul etmek, bu defa uluslararası teröre prim vermektir.” Çok ciddi bir yanlış içindeler” diyerek tepki gösterdi.

XS
SM
MD
LG