Erişilebilirlik

Bush'tan Asker Ailelerine Teşekkür - 2003-11-25


ABD Başkanı George W. Bush, Fort Carson’dan Irak ve Afganistan’a giden askerlerin ailelerine teşekkür etti.

Başkan Bush, 11 Eylül sabahı Amerikan kentlerinde meydana gelen saldırıların yerine, Amerika’nın terörizme karşı savaşı bu iki ülkede vermeyi seçtiğini söyledi.

Başkan, “O gün teröristlerin bize nasıl zarar vermek istediğini gördük. Geçtiğimiz hafta gaddarlıklarının ölçüsünü İstanbul’da da gösterdiler. Bugün Amerika, İngiltere ve Türkiye bir büyük amaç için biraraya gelmiştir. Bu canileri adalet önüne çıkarıncaya kadar durup-dinlenmeyeceğiz” dedi.

Başkan, Şükran Günü öncesinde askerlerle yemek yedi ancak aklında, Irak’ın sakin sayılan bölgelerinde meydana gelen son saldırılar vardı. Başkan Bush, alkışlarla sık sık kesilen konuşmasında, düzenlenen saldırıların Amerika’nın kararlılığını etkilemeyeceğini vurguladı.

Başkan Bush, Amerikan halkının kararlı olduğunu ve sözünü tutacağını söyledi.

Başkan, demokrasinin galip geleceğini çünkü her geçen ay daha fazla Iraklı’nın ülkesi için savaşmaya başladığını belirtti.

Bush, demokrasinin başarılı olacağını, Amerika’nın bir grup eşkıya tarafından sindirilemeyeceğini söyledi.

Irak’taki savaş 9’uncu ayındayken ve Amerika’da başkanlık seçimlerine bir yıldan az bir zaman kala, Başkanın iki Demokrat rakibi, Bush’u eleştiren televizyon reklam kampanyası başlattı. Kampanyada Başkan, Mayıs ayında Irak savaşının bittiğini ilan ettiği ve Irak’ın kitle imha silahları konusunda Amerikan halkını yanılttığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Kitle imha silahları bulunamadı. Başkan konuşmalarında artık kitle imha silahlarından çok az bahsediyor, bunun yerine, Irak halkının özgürlüğüne kavuşturulduğunu ve dünyanın daha güvenli bir yer haline geldiğini tekrarlıyor.

XS
SM
MD
LG