Erişilebilirlik

Irak'ta Karakollara İntihar Saldırıları: 18 Ölü - 2003-11-22


Bağdat’ın kuzeyinde karakollara düzenlenen 2 ayrı bombalı intihar saldırısında, aralarında küçük bir kız çocuğunun da bulunduğu 18 Iraklı hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun polis olduğu açıklandı.

Patlamaların biri, Bağdat’ın 60 kilometre kuzeyindeki Bakuba şehrinde bir karakola meydana geldi ve 7 polisle 2 sivil yaşamını yitirdi.

Hemen hemen aynı zamanda Bağdat ve Bakuba arasındaki Han Bani Saad şehrindeki karakolda bir başka intihar saldırısında 6 Iraklı polis ve 3 sivil öldü, 10 kişi de yaralandı. Karakola doğru hızla ilerleyen bomba yüklü aracı durdurmaya çalışan polis ateş açtı, fakat aracı durdurmayı başaramadı.

Bu arada Bağdat’ta Airbus tipi bir kargo uçağı sol kanadının alev alması üzerine acil iniş yaptı. Uçaktaki 3 mürettebatın yaralanmadığı bildirildi. Yangının nasıl çıktığıysa henüz bilinmiyor.

Irak’ta gerillalar Bağdat havaalanından kalkan ya da havaalanına iniş yapan bazı uçaklara ateş ettiği fakat hiçbir uçağın düşmediği biliniyor.

Bugünkü şiddet eylemleri, Bağdat’ta Batılı çalışanların ve gazetecilerin kaldığı iki otele ve Irak Petrol Bakanlığı binasına düzenlenen saldırıları izledi. Gerillalar bu saldırıları, roketleri gizledikleri ve silahlarını hedefe yaklaştırabildikleri eşek arabalarından düzenliyor.

XS
SM
MD
LG