Erişilebilirlik

Erdoğan Başsağlığı Diledi, Yayınları Eleştirdi - 2003-11-20


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek İstanbul'da bugün girişilen bombalı saldırılar hakkında son bilgileri halka açıkladı.

Erdoğan, İstanbul'daki İngiltere Başkonsolosluğu önünde meydana gelen patlamada 16, Levent'te, HSBC Bankası Genel Müdürlüğü binasındaki patlamada da 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Erdoğan, İstanbul'daki çeşitli hastanelere 450 kişinin yaralı olarak kaldırıldığını ya da başvurduğunu, bunlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

Erdoğan, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short'un da ölenler arasında olduğunu belirtti ve İngiltere hükümetiyle halkına başsağlığı diledi.

Başbakan Erdoğan, televizyonların, patlamalardan sonra yaptığı yayınları eleştirdi. Patlamaların meydana geldiği yerlerden, her türlü ayrıntıyı içeren yayın yapmanın doğru olmadığını, Amerika'da 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra televizyonların, ölü ve yaralıları göstermek yerine sürekli olarak Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin görüntülerini yayınladığını söyledi.

Erdoğan, saldırılarda hayatlarını kaybeden bütün vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi. Başbakan, Türkiye'nin bu saldırılardan yılmayacağını, teröristlerin hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

Erdoğan, uluslararası terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin şart olduğunu tekrarladı.

XS
SM
MD
LG