Erişilebilirlik

Sinagoglara Saldırıların Kimliği Belirlendi - 2003-11-17


Türk televizyonları ve uluslararası haber ajansları, İstanbul Beyoğlu ve Şişli'de 2 sinagoga yönelik bombalı saldırıdan sonra Adli Tıp Kurumu'na götürülen ve halen kimlikleri belirlenemeyen 2 cesetten birinin, yasadışı İslami Hareket örgütü üyesi Mesut Çabuk'a, diğerinin de yasadışı İBDA/C örgütü üyesi Azad Ekinci'ye ait olduğunu bildiriyor.

Polis; İstanbul Beyoğlu ve Şişli’deki sinagoglara intihar saldırıları düzenleyenlerin kimliklerini tespit etti. Ancak polis, bu iki kişinin aynı şahıs olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

NTV'nin haberine göre, Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'nda kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerini izleyen uzmanlar, patlamadan hemen önce sinagogun önüne park edilen araçtan inen bir kişinin, kendisini uyaran bekçi Hasan Özsoy'la tartıştıktan sonra kaçmaya başladığını belirledi.

Halen Adli Tıp Kurumu'nda bulunan kimliksiz 2 cesetten birinin Mesut Çabuk'a ait olabileceğinden şüphelenen polis, kesin teşhis için DNA testinin sonucunu bekliyor.

Bu arada, İstanbul'daki bombalı saldırılara ilişkin tüm yurt genelinde sürdürülen operasyonlarda olayla ilgileri olabileceği şüphesiyle 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şişli'deki sinagogun enkazından çıkarılan kayıp Annet Rubinstein'ın cesediyle ve Kuledibi'ndeki Neve Şalom Sinagogu önünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan Engin Öztürk'ün (37), tedavi gördüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmesiyle saldırılarda can verenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Şişli Nakiye Elgün Sokak'taki araştırma ve incelemelerini sürdürenTürk uzmanlar ile İsrailli arama, kurtarma ve bilgi toplama birimi 'ZAKA' üyeleri, sinagog girişindeki enkaz altında yaşlı bir kadın cesedine ulaştı.

Annet Rubinstein'e ait olduğu sanılan ceset, İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen bir ambulansa yerleştirilerek Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Öte yandan, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nce olayda yaralanan 303 kişiden 42'sinin tedavisinin hastanelerde sürdüğü, bunlardan 10'unun yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirildi.

Şişli ve Beyoğlu'nda 2 sinagoga yönelik bombalı saldırılar sırasında ölenlerin cenazelerinin defnedilmesine başlandı.

XS
SM
MD
LG