Erişilebilirlik

General Abizaid: 'Amerika'yı Yenemezler' - 2003-11-13


Amerika’nın, Irak ve Afganistan'daki askeri operasyonlarından sorumlu olan Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Abizaid, Irak’taki koalisyon kuvvetlerinin Amerika’nın ülkede kalma isteğini kırmak isteyen direniş güçlerini yenilgiye uğratacağını söyledi.

Abizaid, Irak’ta esas güvenlik tehdidinin 5,000 Baas partisi üyesi ve Saddam Hüseyin’e sadık güçlerden geldiğini açıkladı. Abizaid, direnişcilerin önemli ölçüde eğitim, malzeme ve paraya sahip olduğunun anlaşıldığını belirtti. Ancak Amerikalı general, Amerikan kuvvetlerini yenecek bir askeri tehdit bulunmadığını vurguladı.

Öteyandan Tikrit’te geçen hafta 6 Amerikan askerinin öldüğü Blackhawk helikopterine yönelik saldırıyla ilgili olarak iki kişi tutuklandı. Bağdat’ta dün gece düzenlenen “Demir Çekiç” kod adlı operasyonda Amerikan askerleri iki gerilla zanlısını öldürdü, 7'sini de tutukladı.

Amerikalı yetkililer, dün Bağdat’taki bir saldırı sırasında ağır yaralanan Amerikan askerinin öldüğünü bildirdi. Aynı saldırıda bir Amerikan askeri daha yaralanmıştı.

Bu arada, İtalya Savunma Bakanı Antonio Martino 18 italyan askerinin ölümüyle sonuçlanan son bombalı saldırıdan El Kaide örgütünü sorumlu tuttu.

XS
SM
MD
LG