Erişilebilirlik

Riyad'da Ölü Sayısı 17'ye Çıktı - 2003-11-09


Suudi Arabistan İçişleri Bakanı en az 17 kişinin öldüğü 122 kişinin de yaralandığı intihar saldırısının sorumlularının bulunacağını söyledi.

Prens Nayif, başkent Riyad'ın yabancı Araplar ve batılıların oturduğu Muhaya kesiminde dün gece girişilen terörist saldırıdan El Kaide örgütünün sorumlu olabileceğini kaydetti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Verilen kayıplar arasında Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan ve Sudan vatandaşları bulunuyor.

22 üyesi bulunan Arab Ligi olayı kınadı. Saldırganların amacının istikrarı bozmak, sivilleri öldürmek ve terör yaratmak olduğunu bildirdi.

Aralarında Japonya, ingiltere ve Rusya'nın da olduğu ülkeler saldırıyı kınadı.

Bir büyük, iki küçük patlamayla saldırıya uğrayan Muhaya sitesinde yaklaşık 200 ev bulunuyor.

Suudi Arabistan televizyonu, patlamada yararlananlarla yapılan röportajları gün boyunca yayınladı. Televizyona çıkan kişiler Muhaya sitesinde yaşayan ve Arapça konuşan kişilerdi.

Riyad'da altı ay önce de batılıların oturduğu bir siteye benzer bir saldırı düzenlenmişti. Yine El Kaide tarafından düzenlendiği bildirilen 12 Mayıs saldırısından sonra radikal İslamcı yüzlerce militan tutuklandı.

Bu son saldırıdan bir gün önce Riyad'daki Amerikan Büyükelçiliği ile Dahran ve Cidde kentlerindeki konsolosluklar, terörist saldırı tehlikesi nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı.

XS
SM
MD
LG