Erişilebilirlik

ABD Halkı Irak Konusunda İkiye Bölündü - 2003-11-03


Washington Post gazetesiyle ABC televizyonu tarafından yapılan yeni bir kamuoyu yoklaması, Amerikan halkının Irak konusunda ikiye bölündüğünü gösteriyor. Araştırmaya göre, Bush halktan yüzde 56 oranında destek görüyor.

Seçimler gelecek yıl yerine bugün yapılsa, Başkanın Demokrat rakibi karşısında zorlanacağı belirtiliyor. Bush’u destekleyenlerin daha çok Cumhuriyetçiler, karşı çıkanların ise demokratlar olması, Irak savaşının giderek partizan bir konu haline geldiğini gösteriyor.

Nitekim Demokrat başkan adaylarından Kongre üyesi Dick Gephardt, Bush Yönetimini Irak savaşını yanlış yönettiğini, başından beri Birleşmiş Milletler, NATO gibi uluslararası kurumlardan gerekli desteğini alamadığını söyledi.

Gephardt, Bush Yönetimini savaşa karşı çıkan Almanya, Fransa ve Rusya ‘nın desteğini alabilmek için daha çok çaba harcamaya çağırdı.

Ankette, Amerikalılar’a Irak’ın savaşmaya değip değmediği de soruldu. Amerikalıların çoğu bu soruya evet derken, Bush’un Irak’ta izlediği politikayı eleştirdi ve onaylamadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG