Erişilebilirlik

California Yangınları Söndürülemedi - 2003-10-29


Amerika’nın California eyaletinde geçen hafta başlayan ve Meksika topraklarına kadar sıçrayan yangınları söndürmek amacıyla karadan ve havadan sürdürülen söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yorgunluktan bitap düşmüş binlerce itfaiyeci Güney Kaliforniya’da, Meksika sınırının yaklaşık 50 kilometre uzağındaki iki büyük yangının birleşerek bütün bölgeyi cehenneme çevirmesini önlemeye çalışıyor.

Bu sabah, 80 bin hektarlık bir alanı kül eden yangınla 15 bin hektarlık başka bir alanı alevler içinde bırakan diğer yangın arasında sadece birkaç kilometre bulunduğu açıklandı.

Bu arada, 175 kilometre kuzeyde, yangının hala kontrol altına alınamadığı San Bernardo dağlarında Cumartesi gününden bu yana 80 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Bölgede çok sayıda Türk de yaşıyor. Bunlardan Banu Acar, Amerika’nın Sesi Radyosu’na, çok sayıda Türk’ün de alevler yüzünden evlerini terkettiğini anlattı.

Los Angeles’ın kuzey kısmı da hala alevler içinde. Mekiska’ya da sıçrayan ve orada iki kişinin ölümüne neden olan yangınlarda şimdiye kadar en az 18 kişinin öldüğü bildiriliyor. Yangınlarda en az 15 bin ev hasar görürken 200 bin hektarlık bir arazi de kül oldu.

XS
SM
MD
LG