Erişilebilirlik

Bağdat'ta Patlamalar: En Az 34 Ölü - 2003-10-27


Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün girişilen bombalı saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var. Bölgedeki Amerikalı askeri yetkililerin ve Irak polisinin açıklamasına göre, biri Kızılhaç-Kızılay binası önünde yakınında meydana gelen en az 5 ayrı patlamada ilk belirlemelere göre 34 kişi öldü. Ölenler arasında 3 Amerikalı asker de bulunuyor. Patlamalarda yaralananların sayısının 220 olduğu kaydedildi.

Associated Prees ajansı ise patlamalarda ölü sayısının 37 kişi olduğunu bildiriyor.

Amerika'nın Sesi muhabiri Greg LaMotte’ın Bagdat'tan verdiği habere göre Ramazan ayının ilk gününde Bağdat sabah saatlerinde meydana gelen üç patlamayla sarsıldı. Kilometrelerce uzaktan duyulan patlamaların ilki, çoğunlukla Iraklıların çalıştığı Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu'nun Bağdat'taki temsilciliği önünde meydana geldi. Amerikalı askeri yetkililer, bir intihar eylemcisinin patlayıcı yüklü bir ambulansı bina yakınlarındaki güvenlik bariyerine doğru sürdüğünü açıkladı. Patlama üzerine olay yerinden siyah dumanlar yükselmeye başladı. Çevrede bulunan bir çok araç da, alevler içinde kaldı.

Olayın hemen ardından Amerikan askeri helikopterleri bölgeyi havadan denetlemeye başladı. Tanklar ve ambülanslar olay yerine doğru giderken, sokaklar yaralılar ve dehşete kapılmış insanlarla doluydu. Patlamanın etkisiyle çevredeki binaların camları kırıldı.

Yaşanan izdiham nedeniyle, ambulanslar kalabalık arasında kendilerine yol bulmakta zorlandı. İkinci patlama bir polis karakolu önünde meydana geldi. Polis yetkilileri, bir kamyonetin karakola doğru hızla ilerlediğini ve infilak ettiğini gördü. Iraklı polis memuru Abbas Adil Abid Elvan olayda Amerikalı bir inzibatla üç Iraklı polisin öldüğünü açıkladı. Elvan, yaklaşık 35 Iraklı sivilin de yaralandığını söyledi.

Bu patlamadan kısa bir süre sonra, bir başka Irak polis karakolunun yakınında yeni bir patlama meydana geldi. Bu patlamada ölen ve yaralananların sayısı ise bilinmiyor.

XS
SM
MD
LG