Erişilebilirlik

ABD Kınadı - 2003-10-14


Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği’ne yapılan bombalı saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Günlük olağan basın brifingi sırasında bu konudaki soruları yanıtlayan Boucher, diğer bombalı saldırıları olduğu gibi son saldırıyı da kınadıklarını, yaralıların hızla iyileşmesini dilediklerini söyledi.

Sözcü, Türkiye'nin asker göndermesine Irak Geçici Yönetim Konseyi'nden gelen itiraz üzerinde çalışmaların devam ettiğini ancak Amerika'nın, Türk kuvvetlerinin Irak'ta istikrar sağlanıp yaşamın normale dönmesi konusunda olumlu rol oynayabileceğine inandığını belirtti.

Boucher, "Amerika, yakın müttefikimiz Türkiye ve uluslararası topluluğun büyük bölümü, özgür ve istikrarlı bir ülke kurmak isteyen Irak halkının çoğunluğunu desteklemektedir" dedi.

Irak'ta Türk kuvvetlerinin varlığına karşı çıkan kesimlerin, teröristleri destekleyip bu olayda Türk büyükelçiliğini hedef göstermiş olup olamayacakları yolundaki bir soruya karşılık Sözcü Boucher, bu konuda henüz bir yorum yapmayacağını ancak bu yönde açık bir kanıt görmediğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG