Erişilebilirlik

Laura Bush 'Özgürlükler' Şenliği'nde - 2003-10-01


Başkan Bush’un eşi Laura Bush, Moskova Kitap Festivali’nin ev sahibi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eşi Lyudmila Putin’in davetlisi olarak bu ülkede bulunuyor.

Laura Bush, Rus çocuklara hitaben, kitapların “bir özgürlük şenliği” olduğunu söyledi. Laura Bush’a, Moskova gezisi sırasında Amerikalı ünlü çocuk kitabı yazarları da eşlik ediyor.

Laura Bush, Amerikan kültür değerlerini kitaplar yoluyla aktarmak üzere Moskova’da bulunuyor. Başkan’ın eşinin ifadesiyle bir özgürlükler festivaline dönüşen kitap fuarında isteyen istediğini yazıp okuyabiliyor.

Eski bir kütüphane görevlisi olan başkanın eşi, gizem dolu kitapları okumaktan hoşlandığını söylüyor. Ancak Laura Bush, geçtiğimiz yaz Harry Potter adlı çocuk kitapları serisinin kendisini çok etkilediğini ve kitabı bir türlü elinden bırakamadığını anlatıyor. Kitaba adını veren İngiliz çocuk Harry Potter, sihirli güçlere sahip bir kahramanı canlandırıyor...

"Kitapları Teksas’taki evimde okudum ve kendimi dünyanın bir köşesinde, görünmezlik pelerininin ardında Harry Potter’la sihribazlık yaparmış gibi hissettim. İyi bir kitap, sizi, anlattığı öykünün bir parçası yapıyor."

Rusya Cumhurbaşkanının eşi Lyudmila Putin de, gerçekten iyi kitapların kültürel duvarları aşanlar olduğunu söyledi.

Bayan Putin, genellikle Rus politikasının dışında kalmakla birlikte son zamanlarda Rus dilini batılı film ve müziklerin etkisinden korumak amacıyla kendini bir projeye adadı. Eğitim ve edebiyat üzerine düzenlenen bir tartışmada Putin, çocukların daha fazla okumaya teşvik edilmesi için çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Başkan Bush’un eşi Laura Bush, Amerikalı çocukların, kendi görüşüne göre, oldukça televizyon bağımlısı olduğunu vurguladı.

Rusya’da okur yazarlık oranı oldukça yüksekken kütüphanelere ayrılan bütçe neredeyse yok denecek kadar az... Tabii buna çocuklar ve gençler için olan kitapların sayısındaki kıtlığı da eklemek gerek...

XS
SM
MD
LG