Erişilebilirlik

Putin: 'BM Irak'ta Daha Geniş Rol Üstlenmeli' - 2003-09-25


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmada, örgütün Irak’ta daha güçlü bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Savaş öncesinde Almanya ve Fransa’yla birlikte Irak’ın işgaline karşı çıkan Putin, bugünkü konuşmasında Avrupalı liderlerden farklı bir çizgi izledi ve Irak’ta yönetimin halka devri konusunda kesin bir tarih verilmesinde ısrar etmedi.

Putin yarın Washington yakınlarındaki Camp David’de Başkan Bush’la biraraya gelecek. İkili görüşmelerin Cumartesi günü de sürmesi bekleniyor.

Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell da New York’taki temaslarında Washington’un Irak’la ilgili karar tasarısına destek arıyor. Powell, bu çerçevede Başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Abdullah Gül dahil olmak üzere 50’ye yakın liderle görüşme yaptı.

Amerikalı yetkililer, Irak’ın yeniden demokrasiye geçişinde ve barış gücü operasyonlarında Birleşmiş Milletler’e daha fazla yetki veren tasarının Güvenlik Konseyi'nden geçeceğini umuyor, ancak bu konuda kesin bir tarih veremiyor.

XS
SM
MD
LG