Erişilebilirlik

'11 Eylül Dünya Terörle Mücadele Günü Olsun' - 2003-09-23


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, terörizmin sadece silahla yenilemeyeceğini söyledi, sebeplerinin araştırılması çağrısında bulundu.

New York’ta 20 kadar devlet ve hükümet başkanının katıldığı konferansta konuşan Annan, “Terörü yenmeye çalışırken teröristlerle savaşmakla yetinemeyiz. İnsanların gönüllerini de kazanmalıyız” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ise, konferansta yaptığı konuşmada, 11 Eylül’ün “dünyada terörle mücadele günü” ilan edilmesini önerdi.

"11 Eylül kurbanlarına, öteki terör eylemlerinin bütün kurbanlarına olduğu gibi bir şey borçluyuz: Bu musibetle azimle mücadele..." diyen Chirac, "O insanların acıklı kaderlerine duyduğumuz minneti göstermek için 11 Eylül’ün tüm dünyada terörizmle mücadele günü ilan edilmesini öneriyorum" diye konuştu.

Chirac, Fransa’nın terörle mücadelede kararlı ve azimli olduğunu da söyledi.

Konferansa katılan liderlerden Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref de, 11 Eylül saldırılarının, tüm Müslümanları şaibe altında bıraktığını söyledi.

Terörizmin el Kaide’yle ve dolaylı olarak İslamiyet’le özleştirildiğini belirten Müşerref, bunu “suni ve tehlikeli bir bağ” olarak niteledi.

Terörizmle ilgili bir konferans yapılmasını Norveç Başbakanı Kijell Magne Bordevik’le Nobel Barış Ödülü sahibi Yahudi eylemci ve düşünür Elie Wiesel önermişti.

XS
SM
MD
LG