Erişilebilirlik

New York Borsası'na 1 Dolar Maaşlı Başkan - 2003-09-22


New York borsası, Citigroup’un eski yöneticisi John Reed’i geçici başkanlığa getirdi.

Konuyla ilgili açıklama eski başkanın 140 milyon dolarlık emeklilik ikramiyesi konusundaki tartışmalar nedeniyle istifaya zorlanmasının ardından geldi.

Fransa’dan telefonla gazetecilerin sorularını cevaplandıran Reed, yeni görevinde birkaç yıl değil birkaç ay kalmayı planladığını söyledi.

“Geçici bir yönetimin kimseye faydası olmayacağını düşünüyorum. Kurumun ve herkesin bunun yerine sürekli bir yönetime sahip olmaktan daha mutlu olacağını sanıyorum. Bu nedenle geçiş sürecinin mümkün olduğunca kısa olması gerektiğine inanıyorum.”

New York borsasının eski başkanı Richard Grasso, 140 milyon dolarlık emeklilik ikramiyesiyle ilgili olarak kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle geçen hafta istifa etmek zorunda kalmıştı.

Reed, Grasso’nun görevden ayrılmasıyla ilgili bir yorumda bulunmaktan kaçındı ancak ücret konusunun bir sorun olmayacağını söyledi.

“Bana, anlaştığımız gibi bir dolar ücret ödeneceği bildirildi. Ve sanırım oynamam öngörülen rol ve içinde bulunduğumuz durum hesaba katıldığında bu uygun bir miktar. Bunun dışında yaptığım tek anlaşma eğer yönetim kurulu memnun kalmazsa beni istediği zaman görevden alabileceği ve bunun mali bir sonucunun olmayacağı yönünde.”

Reed, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Citigroup’ta 16 yılı en üst düzeyde olmak üzere 35 yıl görev yaptıktan sonra başkan ve icra kurulu eş başkanıyken emekliye ayrılmıştı.

Uzun iş hayatı boyunca borsa binasını sadece bir kez ziyaret ettiğini söyleyen Reed, New York borsasının tamamen dışında biri olduğunu ve Grasso’yla şimdiye kadar hiç konuşmadığını da söyledi.

New York borsasının geçici başkanı yeni görevine gelecek hafta başlayacak.

XS
SM
MD
LG