Erişilebilirlik

Japonya Irak'a Yardım İçin Kararını Vermedi - 2003-09-16


Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, Irak’ın imarına yapılacak katkının miktarı üzerinde henüz bir karara varmadığını bildirdi.

Başbakan, Birinci Körfez Savaşı sonrasında Japonya’nın Irak’a 11 milyar Dolarlık yardım yaptığını, bu kez de benzer bir rakamın söz konusu olup olmadığını soran gazetecilere bu seferki yardımın Japonya’nın kendi ekonomik durumuna bağlı olduğunu söyledi.

Bu arada Irak’ta güvenlik sorunu devam ediyor. Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın dün sona eren iki günlük Irak ziyareti sırasında 2 Amerikan askeri öldürüldü, Kaldiya’da ise silahlı saldırganlar polis şefini öldürdü.

Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak ziyaretinde Amerika’nın, Irak’ta görev yapacak uluslararası güce Türk askerlerinin de katılmasını istediğini ve bu konuda Iraklı Kürt liderlerin itirazlarını gidermeyi umud ettiğini söyledi.

Irak gezisinden sonra Kuveyt’e geçen Powell, gazetecilere, Türk kuvvetlerinin Irak’ta görev yapması konusunda “ciddi hassasiyetin” sözkonusu olduğunu bildirdi.

Ancak Powell, Amerikalı yetkililerin, Türkiye’nin muhtemel asker katkısı üzerinde görüşmelere devam edeceğini söyledi ve Irak’taki Kürt liderleri bu konuda açık düşünceli olmaya çağırdı.

XS
SM
MD
LG