Erişilebilirlik

Bush'tan Uluslararası Topluma Irak Çağrısı - 2003-09-11


ABD Başkanı George W. Bush, tüm ülkeleri, Irak konusundaki anlaşmazlıkları geride bırakmaya çağırarak, Irak’ın yeniden yapılanmasına maddi katkıda bulunup asker göndermenin herkesin yararına olacağını söyledi.

Bush, dün Beyaz Saray’da gazetecilerle görüşürken Irak konusunda Birleşmiş Milletler’e sunulacak tasarı üzerinde her türlü öneriye açık olduğunu belirtti.

Tasarı kabul edildiği taktirde, öteki ülkelerin Irak için para ve asker vererek katkıda bulunması kolaylaşacak.

Bush, Dışişleri Bakanı Colin Powell’in öteki güvenlik Konseyi üyelerini, taslağı görüşülmekte olan tasarıyı benimsemeye ikna etmek için, Cumartesi günü Cenevre’ye gideceğini açıkladı.

Başkan ayrıca, savaşa karşı çıkmış olan Fransa, Almanya ve Rusya’nın bu yeni tasarıya karşı çıkmalarını beklemediğini de kaydetti.

Başkan Bush, bu açıklamaları yaparken Irak’tan da yeni şiddet olaylarına ilişkin haberler geliyordu.

Kuzey Irak’ta bombalı intihar saldırısında iki kişi öldü, kırkı aşkın kişi yaralandı. Yaralılardan altısının Amerikalı olduğu açıklandı.

Bir araca yerleştirilen bomba, Erbil kentinde Amerikan istihbarat ajanları tarafından kullanılan bir evin önünde patladı. Yaralanan 6 Amerikalının Savunma Bakanlığı görevlisi olduğunu açıkladı.

Bağdat’ta ise bir Amerikan askeri daha, bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken patlama sonucu hayatını kaybetti.

XS
SM
MD
LG