Erişilebilirlik

Arafat'ın Karargahı Ablukaya Alınıyor - 2003-09-11


İsrail hükümeti Filistin lideri Yaser Arafat’ın Ramallah’dan sürgün edilmesini değerlendiriyor. Bu arada İsrail tanklarının, Arafat'ın karargahını abluka altına almaya başladığı bildiriliyor.

Ramallah kentindeki görgü tanıkları da, İsrail ordusunun dünden bu yana yoğun bir hazırlık içerisinde olduğunu kaydettiler.

Filistin liderinin karargahına birkaç yüz metre mesafedeki Filistin Kültür Bakanlığı binasının İsrail askerleri tarafından boşaltıldığı ve askerlerin buraya mevzilendikleri bildirildi.

Hindistan ziyaretini yarıda keserek İsrail'e dönen Başbakan Ariel Şaron'un, intihar saldırılarıyla artan terörü ele almak üzere güvenlik kabinesiyle kritik bir toplantı yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Şaron’un bugün güvenlik kabinesiyle yapacağı toplantıda, Hamas’ın düzenlediği iki intihar saldırısına verilecek yanıt ele alınacak.

Şaron yönetiminin özellikle Filistin lideri Arafat’ın sürgüne gönderilmesi ve militan örgüt Hamas'ın kalesi olan Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesi üzerinde durduğu haber veriliyor.

İsrail’in, Filistin topraklarındaki operasyonları da sürüyor.

XS
SM
MD
LG