Erişilebilirlik

Bıçaklanan İsveç Dışişleri Bakanı Öldü - 2003-09-11


Stockholm’de bir mağazada alışveriş yaparken bıçaklı saldırıya uğrayan İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh, kurtarılamadı.

Doktorlar, bıçak darbesi karaciğerine isabet eden bakanın ciddi bir iç kanama geçirdiğini açıkladı. 46 yaşındaki bayan Lindh, geleceğin Başbakanı olarak gösteriliyordu.

Dışişleri Bakanı Lindh’in polise verebildiği ifadesinde, “uzun boylu kasketli bir adamın kendisini karnından bıçaklayarak kaçtığını söylediği” kaydedildi.

Polis bir görgü tanığının verdiği ifade üzerine askeri elbise giyen bir kişiyi yakalamak için geniş bir insan avı operasyonu başlattı.

İsveç polisinin, Dışişleri Bakanı’nı bıçaklayan saldırganın kimliğini mağazadaki güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Polis sözcüsü, saldırının şu ana kadar politik bir hareketle bağlantısı olduğuna dair bir bilgi almadıklarını ifade etti.

Sosyal Demokrasi Partisi üyesi Anna Lindh, 1998 yılından bu yana dışişleri bakanlığı görevini yürütüyordu.

Bu arada İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh’in bıçaklı saldırıya uğramasının ardından, ülkede 14 Eylül’de yapılacak “Euro” referandumu için düzenlenen kampanyanın askıya alındığı belirtildi.

Suç oranının çok düşük olduğu İsveç, politikacıların, polis koruması olmadan rahatlıkla sokakta ya da metroda görülebildiği bir ülke olarak biliniyor.

XS
SM
MD
LG