Erişilebilirlik

ABD'deki Göçmenler Yasalarda Reform İstiyor - 2003-09-11


Sivil hakları savunan kuruluşlar ile işçi sendikalarının oluşturduğu bir birliktelik, ABD'nin göç yasasında reform yapılması talebiyle ülke çapında bir otobüs turu düzenleyecek.

10 Amerikan şehrinden gelen bin göçmen işçi, ülkedeki göçmenlerin durumunda iyileştirmelere gidilmesi amacıyla Amerika’yı boydan boya kat edecek.

Öncelikli amaçları, milyonlarca kaçak göçmenin yasal çerçeve içine alınması ve göçmenlerin kolayca Amerikan vatandaşı olmalarını sağlayacak şekilde federal yasalarda değişikliğe gidilmesi.

Ayrıca kaçak çalışanların istismara karşı dah iyi korunmasını, ailelerin birleştirilmesini ve Amerika’da yasal olarak ikamet edenlerin sahip olduğu sivil haklardan aynı şekilde yararlanmalarını da talep ediyorlar.

Marie Elena Durazo, iki haftalık yolculuğuna 23 Eylül günü başlayacak olan “Göçmen İşçilere Özgürlük Yürüyüşü”nün ulusal başkanı. Durazo göç yasalarının miadını doldurduğunu söylüyor:

”İster gönüllü gelsinler ister zorla getirilsinler, Amerika Birleşik Devletleri’ni göçmenler kurdu ve göçmenler bu ülkeyi dünyanın en güçlü ülkesi yapmayı sürdürüyor. Göç meselesini yeniden Kongre’nin ve Beyaz Saray’ın gündemine taşımak istiyoruz.”

Grup, 75’ten fazla ülkeden gelerek Amerika’da yaşayan ve çalışan göçmenlerden oluşuyor.

XS
SM
MD
LG