Erişilebilirlik

İsrail'de İki Ayrı İntihar Saldırısı: 14 Ölü - 2003-09-09


İsrail’de dün iki ayrı intihar saldırısında en az 14 kişi öldü, 50’den fazla kişi de yaralandı. Saldırıların sorumluluğunu Filistinli militan Hamas örgütü üstlendi.

Başbakan Ariel Sharon saldırılar yüzünden Hindistan’a yaptığı geziyi yarıda kesiyor.

İlk saldırıda, bir Filistinli üzerinde taşıdığı bombayı Tel Aviv’in doğusundaki bir askeri kışlanın dışındaki otobüs durağında patlattı. Bu saldırıda ölen 8 kişiyle yaralanan 15 kişiden çoğunun İsrail askerleri olduğu bildirildi.

Kudüs’teki bir kafede dün akşam meydana gelen büyük bir patlama da, en az 6 kişinin ölümüne, 40 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Gündüz saatlerinde de Tel Aviv’de girişilen bir intihar saldırısında 8 kişi ölmüştü.

Filistinli militan Hamas grubunun sözcüsü Abdülaziz Rantisi, dünkü saldırının, Filistinlileri hedef alan İsrail saldırılarına misilleme olduğunu söyledi. İsrail ordusu dün erken saatlerde Batı Şeria’da iki Hamas militanını öldürmüştü.

İsrail ordusunun Cumartesi günü sonuçsuz kalan, Hamas’ın kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin’i öldürme girişimi üzerine, İsrail makamları misilleme niteliğindeki Filistin saldırılarına karşı teyakkuz durumuna geçmişti.

Saldırılar, İsrail’in yanı sıra Amerika ve Filistin Başbakan adayı Ahmed Korei tarafından kınandı. Başbakanlık görevini henüz resmen kabul etmeyen Korei, önce uluslararası alanda destek garantisi ve İsrail’in, Filistin militanlarını seçerek öldürme girişimlerini durdurmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG