Erişilebilirlik

Dalay Lama'dan Çağrı - 2003-09-08


Tibet’in dini lideri Dalay Lama, Pazar günü farklı inançlara adanan bir tapınakta toplanan binlerce kişiye dindar olmaları ve bir inancı kabul etmeleri çağrısında bulundu.

Tibet’in sürgündeki ruhani lideri, 16 günlük Amerika turunun ikinci durağında, “Din, uygulamaya geçmeli. Öğretiler, hayatımızın bir parçası olmalı. İnançla fazla ilgilenmeyen insanlar varsa, bunun olumsuz etkilerini göreceklerdir” dedi.

Ülkesindeki Çin yönetimine karşı şiddet içermeyen mücadelesiyle 1989 Nobel Barış ödülünü kazanan Dalay Lama, Indiana Üniversitesi’nden emekli olan kardeşi Thubten Norbu’nun yönettiği Tibet Kültür Merkezi’ndeki bir tapınağı adamak için üniversitenin bulunduğu Bloomington’a gitti.

Bu, Dalay Lama’nın kente dördüncü gidişi. 1 milyon 200 bin dolara malolan ve şefkat alanları olarak çevrilebilecek Chamtse Ling tapınağı, dünya barışına ve uyumuna adandı.

Lama’nın Amerika turu, Cumartesi günü San Fransisco Üniversitesi’nde onur ödülü aldığı Kaliforniya’dan başladı.

Dalay Lama, ayrıca Boston ve New York’la Kongre üyeleri ile Bush yönetiminden bazı yetkililerle görüşeceği Washington’u ziyaret etmeyi planlıyor.

XS
SM
MD
LG