Erişilebilirlik

Bush Amerikan Halkına Hitaben Konuşacak - 2003-09-07


ABD Başkanı George W. Bush, bu akşam Irak’taki durum ve terörizmle savaş konularında, televizyondan Amerikan halkına hitap edecek.

Başkan’ın Irak’ta yaşanan güçlükler ve izlediği politikaya yöneltilen eleştiriler nedeniyle halka sesleneceği ve hem Amerikalılardan hem de uluslar arası toplumdan Irak’ta yeniden yapılanma çalışmalarında destek isteyeceği bildiriliyor.

Bush’un konuşması yerel saatle 8:30, Türkiye saatiyle Pazartesi sabahı 03:30'da başlayacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkanın, ağırlıklı olarak Irak’taki gelişmelere değineceği konuşması 15 dakika sürecek. Başkan Bush, halka seslendiği son televizyon konuşmasını 1 Mayıs’ta yapmış ve Irak’ta savaşın sona erdiğini açıklamıştı.

Bush, Irak’ta devam eden operasyon için önümüzdeki günlerde Kongreden 60 milyar Dolar para istemeye hazırlanıyor. Bu rakam, Kongrenin tahmin ettiği miktarın çok daha üzerinde.

Beyaz Saray sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Başkan Bush’un konuşmasında Amerikan halkına bugüne kadarki gelişmelerin bilançosunu çıkaracağı ve atılması gereken adımları duyuracağı belirtildi. Beyaz Saray sözcüsü Scott Mclellan, Başkan Bush’un bu akşamki konuşmasında, Irak konusuna odaklanacağını belirtti.

Sözcü, “Başkan, terörizme karşı yürütülen savaşta kaydettiğimiz ilerlemeyi ve ihtiyaçlarımızı, Amerikan halkına anlatmak için bunun iyi bir zaman olduğunu düşünüyor” dedi.

XS
SM
MD
LG