Erişilebilirlik

İsrail, Gazze'de Hamas Liderini Öldürdü - 2003-08-21


İsrail ordusu, bu sabah erken saatlerde, tanklar ve zırhlı araçlar desteğinde Batı Şeria'daki Cenin ve Nablus kentlerine girdi.

Haberlere gِöre, operasyonun hedefi, aranan Filistinli militanlarla bomba imal edildiği sanılan atِlyelerini bulmak.

Amerika'nın Sesi Radyosu Türkçe Yayınları muhabiri Burçun İmir'in Gazze'den bildirdiğine göre, İsrail Filistin'in Gazze kentinde bir araca füze saldırısı düzenledi. İmir, füze saldırısında Hamas liderlerinden İsmail Ebu Şanab'ın öldüğünü bildirdi ve saldırıda Ebu Şanab'ın yanı sıra 2 korumasının da hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırının ardından paramparça olan aracın başına toplanan Hamas militanları, havaya ateş ederek intikam yemini ettiler.

Ebu Şanab, İsraillilere yönelik saldırılardan sorumlu tutuluyordu.

İsrail hükümeti, operasyondan ِönce, Filistin yöِnetimine, militan gruplara karşı daha sert bir tutum izlemesi uyarısında bulunmuştu.

İsrail, Salı günü, Kudüs'te meydana gelen intihar saldırısını yapan militanlara karşı harekete geçilmedikçe, barış sürecinde bir ilerleme olmayacağını bildirmişti. Kudüs'teki intihar saldırısında, 20 kişi ölmüştü.

Bu arada, radikal İslamcı militanların ateşkesi sona erdirme tehditleriyle karşı karşıya bulunan Filistin Başbakanı Mahmut Abbas, Filistin lideri Yaser Arafat ile Ramallah’ta bir araya geldi.

Abbas ile Arafat’ın Salı günkü intihar saldırısı ve ne tür adımlar atılabileceğini görüştükleri bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG