Erişilebilirlik

İsrail'de Bombalı Saldırı: En Az 20 Ölü - 2003-08-20


İsrail dün 20 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısından sonra Batı Şeria ve Gazze bölgelerini kordon altına alıyor.

İsrail ayrıca Filistin özerk yönetimiyle tüm temaslarını dondurdu ve iki Filistin kentinin Filistinlilere teslimini iptal etti.

Filistin Başbakanı Mahmud Abbas da saldırıının sorumluluğunu üstlenen militan örgütle temaslarını kesti.

Kudüs’te bir belediye otobüsünde girişilen intihar saldırısında 20 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 100’den fazla kişi yaralandı.

Olayın sorumluluğunu İslami Cihad ve Hamas üstlendi. Ancak bu iki örgüt, saldırının, ateş-kes'in sona erdiği anlamına gelmediğini de açıkladı.

Beyaz Saray ve Filistin Başbakanı Mahmud Abbas saldırıyı kınadı, militan gruplarla her türlü teması kestiklerini bildirdi. Başkan Bush, ateşkesin yalnızca bölgeye barış getirmeyeceğini ayrıca, bölgedeki terör gruplarının temizlenmesiyle, normal bir yaşama geçileceğini söyledi.

Bush "Nihai çözüm, Ortadoğu’nun zor sorunlarıyla başa çıkabilmek için öldürmenin en iyi yol olduğuna inananları bulup ortaya çıkartmaktır. Ben, bu işin çok da çabuk yapılabileceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Bush, Filistin yönetiminin, terörist örgütleri ortadan kaldırma gibi son derece önemli işi yaparken, Amerika’nın yardımına güvenebileceğini de belirtti.

XS
SM
MD
LG