Erişilebilirlik

İsrail'de İntihar Saldırısı: 20 Ölü - 2003-08-20


İsrail dün 20 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısından sonra Batı Şeria ve Gazze bölgelerini kordon altına alıyor. İsrail ayrıca Filistin özerk yönetimiyle tüm temaslarını dondurdu ve iki Filistin kentinin Filistinlilere teslimini iptal etti.

Filistin Başbakanı Mahmud Abbas da saldırının sorumluluğunu üstlenen militan örgütle temaslarını kesti.

Kudüs’de otobüse girişilen intihar saldırısında en az 20 kişi öldü, aralarında çocuklarında bulunduğu 100’den fazla kişi yaralandı.

Olayın sorumluluğu İslami Cihad ve Hamas üstlendi. Hamas Lideri Abdel Aziz, Hamas’ın olayla ilgisi olmadığını söyledi ve ateşkesin devam ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray ve Filistin Başbakanı Mahmud Abbas saldırıyı kınadı. Başkan Bush, ateşkesin yalnızca bölgeye barış getirmeyeceğini ayrıca, bölgedeki terör gruplarının temizlenmesiyle, normal bir yaşama geçileceğini söyledi.

Bush, "Nihai çözüm, Ortadoğu’nun zor sorunlarıyla başa çıkabilmek için öldürmenin en iyi yol olduğuna inananları bulup ortaaya çıkartmaktır. Ben, bu işin çok da çabuk yapılabileceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Bush, Filistin yönetiminin, terörist örgütleri ortadan kaldırma gibi son derece önemli işi yaparken, Amerika’nın yardımlarına güvenebileceğini de belirtti.

XS
SM
MD
LG