Erişilebilirlik

Boru Hattında İkinci Yangın - 2003-08-17


Irak’ta Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında bugün ikinci bir yangın çıktı. Baiji kenti yakınlarında bugün çıkan ikinci yangının nedeni anlaşılamadı.

Amerikalı ve Iraklı yetkililer, Cuma günü çıkan ilk yangının nedenini sabotaj olarak açıklamıştı. Yanan petrol boru hattı, önümüzdeki aya kadar onarım çalışmaları nedeniyle kapatılacak. Boru hattında petrol sevki, geçtiğimiz Çarşamba günü başlamıştı. Irak’ın petrol ihracatının Saddam Hüseyin’e sadık gerillalar tarafından engellendiği tahmin ediliyor. Ayrıca çok eski araç-gereç kullanımı da sevkiyatı zorlaştırıyor. Amerika ve geçici yönetim ise sevkiyatı arttırarak ülkenin yeniden imarı için kaynak sağlamaya çalışıyor. Bağdat’ta ise ana su borusunun patlaması sonucu kentte su kesintisi yaşandı. Patlamanın sabotaj olduğu öne sürülüyor. Kızılhaç yetkilileri kentte 300 bin kişinin susuz kaldığını açıkladı. Bağdat dışındaki bir Ebu Garip hapisanesinde ise havan topu saldırısı sonucu 6 kişi öldü, pek çok kişi de yaralandı.

Bu arada güneydeki Basra’nın kuzeyinde dün çıkan çatışmalarda iki Iraklı’yla Danimarkalı bir askerin öldüğü doğrulandı. Danimarka Irak’a 400 asker göndermişti.

XS
SM
MD
LG