Erişilebilirlik

Beyaz Saray: 'İslami Cemaat Lideri Yakalandı' - 2003-08-15


Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Hambali adıyla tanınan örgüt lideri, El Kaide ile de ilişkili. İslami Cemaat, 200'den fazla kişinin ölümüne yol açan bazı bombalama olaylarından sorumlu tutuluyor.

ABD Başkanı George W. Bush, Endonezya’nın Bali adasında geçen yıl bir otelin bombalanması olayını tertiplediği sanılan kişinin yakalandığını bizzat duyurdu.

Saldırıda 12 kişi ölmüştü.

Başkan Bush Cakarta’da geçenlerde 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı da tertiplediği tahmin edilen Riduan bin İsamuddin adlı kişinin, dünyanın en azılı teröristlerinden biri olduğunu belirtti.

Bush, Hambali takma adıyla da bilinen kişinin 11 Eylül saldırılarını düzenleyen Halid Şeyh Muhammed’in ortağı olduğunu belirtti. Halid Şeyh Muhammed, daha önce Amerikalılar tarafından yakalanmıştı.

Amerikalı yetkililer Hambali’nin tutuklanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak, Tayland’da yayınlanan the Nation gazetesi, teröristin uluslar arası ekonomik zirve sırasında saldırıya girişmeye hazırlandığı sırada Tayland’da bir hafta önce yakalandığını bildirdi.

Geçen yıl, Bali’de, bir diskoteği hedef alan bombalı saldırıda, 88’i Avustralyalı turist olmak üzere 202 kişi hayatını yitirmişti.

XS
SM
MD
LG