Erişilebilirlik

ABD ve Kanada'da Elektrik Şebekeleri Çöktü - 2003-08-15


ABD’nin New York, Cleveland, Detroit ve Kanada’nın Başkenti Ottawa ve Toronto kentlerinde ani elektrik kesintileri yaşanıyor. Yetkililerin açıklamaları herhangi bir terörizm tehlikesi olmadığı yolunda.

Elektrik şebekelerindeki çökme sonucunda onbinlerce kişi sokaklara dökülürken, New York ve çevresinde tüm toplu taşım araçları felç oldu, otobüsler, trenler ve metro çalışmadı.

Birçok kişi asansörlerde kalırken, John F. Kennedy ve LaGuardia havalimanları da etkilendi.

Federal Havacılık İdaresi ise New York ve ABD'nin diğer kentlerindeki havaalanlarının jeneratörlerin devreye girmesi sonucu etkilenmediğini kaydetti.

Ohio ve New York eyaletlerinde, toplam dokuz nükleer santral, elektrik şebekesindeki çökme nedeniyle durdu.

New York kenti Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kesintinin “aşırı yüklenmeden kaynaklanan doğal bir durum” olduğunu ve “korkulacak bir durum olmadığını” açıkladı.

Bloomberg terörist eylem olasılığı üzerine şimdilik herhangi bir kanıta rastlanmadığını ve New York kenti civarında herhangi bir suçun işlenmediğini belirtti.

Hastahanelerin sorunsuz çalıştığını söyleyen Bloomberg tek problemin trafik lambalarında yaşanadığını ve bunun da sabaha kadar düzeleceğini açıkladı.

Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC) sözcüsü Bryan Lee, elektrik şebekelerinde çöküntüye, Manhattan elektrik santralindeki arızanın neden olduğunu kaydetti.

Öte yandan, FBI elektrik hatlarındaki çökmenin terörist eylem olduğuna ilişkin bir belirti bulunmadığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG