Erişilebilirlik

Yeni ABD Büyükelçisi Ankara'da - 2003-08-15


Türk-Amerikan ilişkilerinde iniş-çıkışların yaşandığı bir dönemde ABD Büyükelçisi Robert Pearson'un görev süresinin dolması üzerine bu göreve atanan yeni Büyükelçi Eric Edelman Ankara'ya gitti.

Edelman, Esenboğa havaalanında gazetecilere yaptığı kısa açıklamada Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yeni görevine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e güven mektubunu sunduktan sonra resmen başlayacak olan Büyükelçi Edelman, Başkan Bush, Başkan Yardımcısı Cheney ve Dışişleri Bakanı Colin Powell'la Washington'da yaptığı görüşmelerde, Türk-Amerikan ilişkilerinin önemi üzerinde durulduğunu belirtti ve "bu nedenle hem mesleki açıdan hem de kişisel olarak, burada bulunmak benim için bir onur" diye konuştu.

Edelman konuşmasının kısa bir bölümünü Türkçe olarak yaptı ve annesinin Türkiye'de doğduğunu söyledi. Yeni ABD Büyükelçisi, Türkçesini ilerletmek ve ileride basın mensuplarıyla Türkçe konuşmak istediğini belirtti.

Büyükelçi Edelman Ankara'ya atanmadan önce ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapıyordu.

XS
SM
MD
LG