Erişilebilirlik

ABD'de Füze Kaçakçılığı Girişimi - 2003-08-13


ABD'de federal polis, uçaklara karşı omuzdan fırlatılan Rus yapımı bir füzeyi ülkeye sokmaya çalışan bir silah tacirini yakaladı.

Hint asıllı İngiliz vatandaşının yanı sıra 2 kişinin daha tutuklandığı bildirildi.

Amerikan NBC televizyonuna konuşan yetkililer, ‘yakalanan kişilerin terörist olmadıklarını, bu işi para için yaptıklarını’ belirttiler,

Silah satıcısının Federal Soruşturma Bürosu'yla (FBI) İngiliz ve Rus istihbarat servislerinin ortak operasyonu sonucu New Jersey eyaletinin Newark kasabasında yakalandığı bildiriliyor.

Yetkililere göre yakalanan silah taciri Rusya'da bir fabrikadan 85 bin dolar İgla tipi bir füze aldı. Sonra da bunu; üzerinde "tıbbi malzeme" yazılı bir kasa içinde ABD'ye sokmaya çalıştı. Satıcı, alıcı kılığındaki FBI görevlileri tarafından yakalandı.

İngiliz silah taciriyle bağlantılı olduğu zannıyla gözaltına alınan diğer iki kişinin ise Afganistan ve Pakistan kökenli oldukları kaydediliyor. Zanlılar, birkaç saat sonra Federal Mahkeme’de yargıç karşısına çıkarılacak.

4 kilometrelik menzili bulunan füzenin bir eşi, geçen yıl Çeçenistan’da bir Rus askeri helikopterinin düşürülmesinde kullanılmıştı.

XS
SM
MD
LG