Erişilebilirlik

Batı Nil Virüsü Can Almaya Devam Ediyor - 2003-08-11


Batı Nil virüsü vakalarının rekor derecede artış gösterdiği ABD'de bir kişi daha yaşamını yitirdi.

Virüsten en fazla etkilenen eyalet olan Colorado eyaleti Boulder Bölgesi Kamu Sağlığı yetkilileri, 67 yaşındaki bir kadının, beyin ateşi de dahil olmak üzere Batı Nil semptomlarının ortaya çıkmasından altı gün sonra öldü.

Bölge sağlık departmanı koordinatörlerinden Heath Harmon, Cuma günü alınan laboratuar sonuçlarının ölen kadında virüs bulunduğunu kanıtladığını söyledi.

Colorado sağlık departmanı sözcüsü Cindy Parmenter, ölüm olayını Pazar günü teyit etti.

Eyalet yetkililerine göre, geçen yıl ondan fazla vakaya rastlanan Colorado, bu yıl şimdiye kadar rastlanan 166 vaka ile virüsün en yaygın olduğu eyalet konumunda.

ABD Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’nden geçen hafta yapılan açıklamada, şimdiye kadar 16 eyalette 153’ten fazla vakaya rastlandığını açıklamıştı. Yetkililer, çok sayıda insanın enfeksiyon kaptığı uyarısında bulunuyor.

Geçen yıl 4 bin 156 kişide Nil Virüsü’ne rastlanmış, bu insanlardan 248’i ölmüştü. 2002 yılında dünyada bilinen en fazla Batı Nil vakasına ABD'de rastlandı.

Virüse daha çok Ağustos ile Eylül’ün ilk yarısında rastlanıyor. ABD'de ilk kez 1999 yılında belirlenen Batı Nil Virüsü sivri sinek sokmasıyla geçiyor.

XS
SM
MD
LG