Erişilebilirlik

Yeni Kredi ve Borç Ertelemesi Onaylandı - 2003-08-02


IMF (Uluslararası Para Fonu) Yürütme Kurulu'nun Cuma günü Washington'da yaptığı toplantıda Türkiye'nin ekonomik uygulamaları üzerinde beşinci gözden geçirme işleminin tamamlandığı ve yeni bir kredi diliminin serbest bırakıldığı açıklandı.

IMF tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye 476 milyon Dolarlık yeni krediyi derhal kullanabilecek.

Türkiye ile IMF arasında 4 Şubat 2002 tarihinde imzalanan stand-by anlaşmasına göre Türkiye IMF'den 18 milyar Dolar kredi alabilecek. Bugüne kadar Türkiye bu miktarın 15 milyar Dolarını kullandı.

IMF Başkanı Horst Köhler Yürütme Kurulu toplantısından sonra yaptığı yazılı açıklamada Türk hükümetinin son haftalarda istikrar ve ekonomik reform programını uygulama yönünde önemli adımlar attığını belirtti.

Açıklamada Irak savaşının kısa sürede sona ermesi sayesinde Türkiye'nin ekonomik koşullarının düzeldiği, Türkiye'nin bu yıl %5'lik ekonomik büyüme ve %20'lik enflasyon hedeflerine ulaşabileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre IMF Yürütme Kurulu, Türkiye'nin kredi vadelerinin bir bölümünü, bir yıl uzattı ve ödemelerin, 2004-2005 yılları yerine 2005-2006'da yapılabileceğini karara bağladı. Bunun Türkiye'nin ekonomik reform çabasına katkıda bulunacağı belirtildi.

Horst Köhler, Türk hükümetinin, uyguladığı para politikaları ve ekonomik reform çabalarıyla uluslararası topluluğun desteğine layık olduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG