Erişilebilirlik

Bush - Şaron Görüşmesi - 2003-07-29


Washington’da sekizinci kere biraraya gelen Başkan Bush ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron, kalıcı bir Filistin-İsrail barışı için terörün önüne geçilmesi konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

İki lider, görüşmeden sonra Beyaz Saray Bahçesi’nde açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Bush, barışçı bir Filistin devleti kurulabilmesi ve İsrail’in güvenliğinin sağlanabilmesi için teröre son verilmesi ve nefretin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Ariel Şaron ise barış sürecine bağlı kalacağını ancak sürecin başarıya ulaşması için İsraillilere yönelik şiddetin sona ermesinin şart olduğunu belirtti. Başbakan Ariel Şaron, Filistin Başbakanı Mahmut Abbas’ın ve hükümetinin teröre son verme konusunda karalı olduğunu ve şimdi barış çabalarına engel olanlara karşı etkili operasyonlar düzenlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Şaron ayrıca İsrail topraklarıyla Batı Şeria arasında, tartışmalara yolaçan güvenlik duvarının inşasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Başkan Bush ise Filistinliler’in yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli kısıtlamaların kaldırılması konusunda Ariel Şaron’a çağrıda bulundu.

XS
SM
MD
LG