Erişilebilirlik

Şam'dan ABD'ye Karşı 'Ortak Cephe' Çağrısı - 2003-07-29


Suriye Başbakanı’nın Türkiye’yi, bölge ülkeleriyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı ortak cephe oluşturmaya çağırdığı bildirildi.

Sabah gazetesinin bildirdiğine göre, Başbakan Mustafa Miro bu çağrıyı Ankara ziyaretinden önce bu gazeteye verdiği demeçte yaptı.

Gazetenin haberine göre, Suriye Başbakanı, Türkiye, İran ve Suriye’nin, Amerika’nın Ortadoğu’ya yeni şekil verme çabalarına karşı direnmek için aralarındaki ilişkiyi güçlendirmeleri gerektiğini söyledi. Başbakan Miro, bölge ülkeleri ortak hareket etmezlerse, ABD'nin Irak’a yaptıklarını bu ülkelere karşı tek tek daha kolay gerçekleştirebileceğini öne sürdü.

Türkiye’nin Suriye ve İran ile geçmişte zaman zaman gerginleşen ilişkileri, Irak savaşından sonra düzelmiş bulunuyor.

ABD ise Türkiye’yi, Suriye ve İran’la ilişkilerinin sınırlı ve Washington’un bu ülkelere yönelik politikalarıyla eşgüdümlü olması gerektiği konusunda uyarmıştı.

Suriye Başbakanı, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte ise, Ankara-Şam ilişkilerinin düzelmesinin, ABD'nin çıkarlarına meydan okuma anlamına gelmeğini, iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin gereği olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG