Erişilebilirlik

Irak'ta 4 Amerikan Askeri Daha Öldürüldü - 2003-07-26


Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Bakuba'da, bir çocuk hastanesinin önünde nöbet tutan 3 Amerikan askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Saldırıda 4 askerin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Cumartesi sabahı, Bağdat’ın kuzeyindeki çocuk hastanesinin önünde nöbet tutan Amerikan askerlerine kimliği belirsiz kişiler tarafından el bombası atıldı.

Amerikan askeri sözcülüğü, saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı, dördüncü askerin ise Bağdat'ın batısındaki Ebu Guraib'de bir Amerikan konvoyuna açılan ateş sonunda öldüğünü bildirdi. Bu saldırıda iki asker de yaralandı.

Geçen hafta, Irak'ta savaşın sona erdiği yolunda açıklama yapılan 1 Mayıs'tan buyana en çok Amerikan askerinin öldüğü ve yaralandığı hafta oldu. Salı günü Musul'da Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay'ın ölümüyle sonuçlanan çatışmadan, hafta sonuna kadar 9 Amerikan askeri öldü.

Bu arada Washington Post gazetesi, Başkan Bush’un Irak’ın yeniden yapılanmasında görev yapan ekibi takviye edeceğini, yeni isimler arasında Dışişleri esi bakanlarından James Baker’ın da yer aldığını yazdı.

Gazetenin bugünkü sayısında yer alan haberde, Beyaz Saray’ın takviye isimlerle bir amacının ülkenin yeniden yapılandırılması sürecini uluslar arası yardımlarla hızlandırmak ve Amerika’ya aylık 4 milyar dolara mal olan harcamaları aşağı çekmek olduğu da belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG