Erişilebilirlik

'Türkiye'nin Asker Katkısından Memnuniyet Duyarız' - 2003-07-24


Irak'taki Amerikan sivil yönetiminin Başkanı Paul Bremer, Türkiye'nin Irak'taki istikrar gücüne asker katkısında bulunması durumunda bundan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Washington’daki Yabancı Basın Merkezi’nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Bremer’e, bir gazeteci, “Irak’a Türk askeri katkısı istiyor musunuz?” diye sordu. Bremer, halen 20’den fazla ülkenin Irak’ta askeri bulunduğunu, Türkiye ve diğer ülkelerin de asker katkısında bulunmasından memnunluk duyacaklarını söyledi.

Ancak Bremer Türkiye ile bu konudaki temaslar üzerinde yorum yapmayacağını, bildirdi. Bremer, “Türkiye’nin de asker göndermesini memnunlukla karşılarız” dedi.

Paul Bremer, Süleymaniye’de Türk askerlerinin gözaltına alınması olayı ve Irak'ın kuzeyindeki Türk birliklerinin durumuna ilişkin olarak da, Türk ve Amerikan komutanlarının konuyu görüşmekte olduğunu, kendisinin müdahele etmek istemediğini vurgulayarak yanıt verdi.

Bremer, bir Türk gazetecinin PKK/KADEK örgütüyle ilgili olarak yönelttiği soruya da, “eve dönüş yasası” diye de adlandırılan "Topluma Yeniden Kazandırma Yasası” hazırlıklarını kastederek yanıt verdi.

Amerika’nın Irak'taki sivil yönetiminin Başkanı, "Türkiye'de bu konunun çözümüne yönelik bazı adımların konuşulduğunu anlıyorum, daha fazla yorum yapmak istemiyorum" dedi.

XS
SM
MD
LG