Erişilebilirlik

Irak'ta 3 Amerikan Askeri Öldürüldü - 2003-07-24


Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı sözcüsü, Irak'ın kuzeyinde saldırıya uğrayan 3 Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı.

Verilen bilgilere göre, 101'nci Hava İndirme Tümeni'nden bir konvoy, Musul yakınlarında bu sabah hafif silahlar ve roketlerle gerçekleştirilen bir saldırıya maruz kaldı.

101. Tümen, 3 gün önce Musul’da devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in oğulları Uday ve Kusay’ın öldürülmesiyle sonuçlanan operasyonu gerçekleştirmişti.

Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General Ricardo Sanchez, Irak direnişine karşı savaşta, Uday ve Kusay Hüseyin'in öldürülmesinin bir dönüm noktası olduğunu söylerken, saldırıların artabileceği uyarısında da bulunmuştu.

Bu arada Amerikan Savunma Bakanı Donald Rumsfeld Saddam’ın iki oğlunun öldüğünü gösteren resimlerin yakında yayınlanacağını söyledi.

Başkan Bush, Saddam Hüseyin'in oğullarının ölümünün, Irak halkına, eski rejimin bittiğini ve bir daha geri gelmeyeceğini kanıtladığını bildirdi. Bush, "Irak rejiminin baş dalkavukları Uday ve Kusay, işkence, sakatlama ve sayısız Iraklının katledilmesinin sorumlularıdır" dedi.

XS
SM
MD
LG