Erişilebilirlik

Liberya'da 4 Günlük Bilanço: 600 Ölü - 2003-07-22


Liberya'da isyancılarla hükümet güçleri arasındaki çatışmalar giderek büyüyor. Liberya Savunma Bakanı Daniel Chea, son dört gün içinde başkent Monrovia ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda 600'den fazla sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Dünkü havan topu ateşinden sonra başkent Monrovia’daki Amerikan Büyükelçiliği tümüyle boşaltıldı. Ajanslar, elçilik binasında bulunan Newsweek editörü Tom Masland’ın yaralandığını bildiriyor.

Çatışmalarda Amerikan Büyükelçiliği'nin de hedef alınması üzerine, binanın bulunduğu alana, helikopterlerle Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı birlikler indirildi. Birleşmiş Milletler yetkilileri Liberya'da çalışan tüm personelin geri çekildiğini açıkladı.

Bu arada Batı Afrika Bölge Ülkeleri Ekonomik Örgütü’nün üst düzey yetkilileri Senegal'in başkenti Dakar'da biraraya geliyor. Toplantının ana gündemi, Liberya'da hükümet güçleri ve muhalif asiler arasından devam eden çatışmaları bastırmak için ne zaman ve ne şartlarda barış gücü askerlerinin gönderileceğine karar vermek.

Liberyalılar, ABD’nin duruma müdahale etmemesini protesto amacıyla Monrovia'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin önüne dün, sivillerin cesetlerini bırakmıştı.

XS
SM
MD
LG