Erişilebilirlik

İsrail Filistinli Tutukluların Bir Bölümünü Bırakıyor - 2003-07-06


İsrail Hükümeti bir grup Filistinli mahkumu serbest bırakmaya karar verdi.

Hükümet, İç Güvenlik Dairesi’nin önerdiği listeyi 13e karşı 8 oyla kabul ederek barış yönünde bir adım daha atmış oldu.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Ariel Sharon, İsrailliler’in öldürülmesinden sorumlu mahkumların serbest bırakılmayacağını söyledi.

Filistin yönetimiyse birkaç yüz Filistinli mahkumun salıverilmesini yeterli bulmuyor. Filistin Yönetimi’nin tutuklulardan sorumlu bakanı Hüsam Abdülrezzak, altıbin kadar olduğu sanılan Filistinli mahkumların salıverilmesinin ateşkesin devamı için gerekli olduğunu söyledi.

Bu arada bir başka Filistinli militan grup daha ateşkese uyacağını açıkladı. Halk Direniş Komitesi, İsrail, mahkumların serbest bırakılması dahil belirlenmiş koşullara uyarsa saldırıları durduracağını bildirdi.

Ateşkesle, bölgedeki şiddet olaylarının son günlerde büyük ölçüde azaldığı görüldü.

İsrail Savunma Bakanı Shaul Mofaz ve Filistin Güvenlik Sorumlusu Muhammed Dahlan, bugün Kudüs’te mahkumların salıverilmesi ve İsrail kuvvetlerinin başka bölgelerden de geri çekilmesi konularını görüştü.

İsrail Başbakanı Ariel Sharon ve Filistin Başbakanı Mahmud Abbas’ın da önümüzdeki günlerde 33 aydır devam eden şiddete son verme konusunu görüşmek amacıyla yeniden biraraya gelmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG