Erişilebilirlik

4 Temmuz Bağımsızlık Günü - 2003-07-04


Başkan Bush, Amerika’nın bağımsızlığının 227’inci yıldönümü kutlamalarında, Amerikan askerlerini övdü, terörle mücadelede ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Başkan Bayram nedeniyle yayınladığı mesajda, tarih boyunca Amerikan özgürlüklerini korumak, savunmak ve genişletmek için hizmet verenleri ve hayatını feda edenleri andı. Bush, Amerika’nın hala tehditlerle karşı karşıya olduğunu ancak özgürlük düşmanlarına karşı yürüttüğü savaşı kazanacağını bildirdi. Başkan, Ohio’nun Dayton kentinde, 100 yıl önce ilk motorlu uçuşu gerçekleştiren Orville ve Wilbur Wright’ı anmak için düzenlenen kutlamalara katıldı. Amerika'nın her köşesinde geçit törenleri düzenlendi.

4 Temmuz Bağımsızlık Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde birçok kentte yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi. Bunların en büyüğü, başkent Washington’da, kentin merkezindeki parkta yapılan gösteriydi. On binlerce kişi gösteriden önce verilen konserleri izledi. New York’ta, Hudson nehri üzerinde yapılan havai fişek gösterisi sırasında dört binden fazla polis güvenliği sağladı. Geçen yıla göre güvenlik önlemlerinin daha az olduğu ancak yine de teröre karşı önlem alındığı bildirildi.

Bu arada on binlerce Amerikalı da uzun hafta sonundan yararlanarak tatile çıktı.

Öte yandan Fransa’da da, Washington’la, Irak savaşı nedeniyle gerginleşen ilişkileri güçlendirmek amacıyla Amerikan bağımsızlık bayramı kutlandı.

Filipinler’deyse Manila’daki Amerikan büyükelçiliğinin önünde gösteriler yapılırken, bir yandan da Filipinler-Amerika Dostluk günü kutlandı.

XS
SM
MD
LG