Erişilebilirlik

Blair: Sıkı İşbirliği İçindeyiz - 2003-06-26


İngiltere Başbakanı Tony Blair, Rusya’yla Irak konusundaki anlaşmazlıkların geride kaldığını ve iki ülkenin uluslararası alanda sıkı işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Blair, bu açıklamayı, Londra’da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’le görüştükten sonra yaptı. Putin, Irak savaşına şiddetle karşı çıkmış ve Tony Blair’in Moskova ziyareti sırasında, Irak’ta kitle imha silahı bulunamaması konusunda alaycı tavır takındığı gözlenmişti.

Blair, Putin’le temaslarında uluslararası terörizmden kitle imha silahları ve Ortadoğu barışına kadar birçok konunun ele alındığını belirtti. Blair, ayrıca, Irak, İran, Hindistan ve Pakistan’ın yanı sıra Çeçenistan’daki son durumun da görüşüldüğünü kaydetti.

Anlaşmalar İmzaladılar

İki ülke, Rusya’dan İngiltere’ye gaz taşıyacak denizaltı enerji hattına yönelik anlaşmayı imzaladı.

İngiltere ve Rusya, Rus nükleer denizaltı gemilerinin kaldırılması için İngiltere tarafından sağlanacak 48 milyon dolarlık bir anlaşmaya da imza attı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Rus Dışişleri Bakanı Igor Ivanov’un imzaladığı anlaşma, İngiltere’nin nükleer atıkları güvenli bir şekilde depolamasını da içeriyor.

İki ülke arasında bir başka anlaşma da, Rusya’daki kimyasal silah stoklarının imha edilmesi, terörle mücadele ve askeri tatbikatların yapılması için imzalandı.

XS
SM
MD
LG