Erişilebilirlik

'Hamas'ın Ortadan Kaldırılması Gerekir' - 2003-06-25


Başkan Bush, Hamas ve benzeri militan gruplar ortadan kaldırılmadığı sürece Ortadoğu’da barış olamayacağını söyledi.

Başkan, Hamas, İslami Cihad ve Fetih adlı örgütlerin 33 aydır süren kanlı çatışmalara son vermek için 3 aylık ateşkesi kabul ettikleri yolundaki haberlerin hemen ardından konuştu.

Beyaz Saray yetkilileri, Orta Doğu’da şiddeti sona erdirecek her tür çabanın memnuniyet verici olacağını açıkça söyledi. Ancak Başkan Bush, geçici ateş-kesin yeterli olmayacağını bildirdi ve şöyle konuştu: “Sözlü taahhütte bulunmak ayrı bir şey. Ancak Ortadoğu’da barış olması için Hamas gibi örgütlerin ortadan kalktığını görmemiz gerekir.”

Başkan Bush, Avrupa Birliği liderlerine Beyaz Saray’da ev sahipliği yaptığı zirvenin ardından konuştu. Başkan, Avrupalı liderleri barışın düşmanları olarak tanımladığı örgütlere karşı mücadeleye çağırdı: “Hamas gibi terörist örgütlere gönderilen maddi yardım ve desteğin kesilmesi için, Avrupa ve dünya liderlerini, derhal kararlı önlemler almaya çağırıyorum."

Başkan Bush, Hamas ve müttefiki örgütlerin barış içinde yaşamak isteyenlerin umutlarını öldürmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG