Erişilebilirlik

Verheugen Denktaş'la Görüştü - 2003-06-18


Avrupa Birliği Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Rum hükümetinin temsil ettiği Kıbrıs’ın Birlik üyeliğine hazır olduğunu söyledi.

Verheugen dün ve bugün adanın iki kesiminde liderlerle görüştü. Rum basınına göre Verheugen, Avrupa Birliği ile müzakereleri yürüten Rum heyeti Başkanı Takis Hacıdimitriu ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Birlik kurallarının uygulanması yönünde Rum tarafında yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini belirtti.

Guenther Verheugen bu sabah Türk tarafında Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra Denktaş ve Verheugen basın mensuplarının ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı. Denktaş, açıklama yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Bu arada Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği adına Verheugen’e Denktaş’la görüşmeye girdiği sırada verilen bir mektupta Avrupa Birliği, Kıbrıs’la ilgili politikası nedeniyle protesto edildi.

Öte yandan Amerika’nın Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston, bugün adanın Rum tarafından ayrılarak Ankara’ya gitti. Weston Larnaka’dan ayrılırken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs planını desteklediklerini ve Kıbrısla ilgili bütün tarafların da planı desteklemesini umud ettiklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG