Erişilebilirlik

'Kıbrıs'ta Çözüm Birleşmiş Milletler'den Geçiyor' - 2003-06-17


Amerika’nın Kıbrıs Özel Temsilcisi Thomas Weston, Kıbrıs için Birleşmiş Milletler barış sürecinden başka bir yol görmediğini söyledi.

Bugün bir basın toplantısı yapan Büyükelçi Weston, barış süreci için de, “Annan” planından daha gerçekçi bir temel görmediğini belirtti. Ancak Weston, Annan Planı’nı referanduma götürme konusunda Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın tutumunda bir değişiklik farketmediğini vurguladı. Temaslarına yarın Ankara’da devam edecek olan Büyükelçi Weston, ziyaretinde, bazı ilerlemeler sağladığını söyledi.

Bu arada Avrupa Birliği'nin genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen Kıbrıs’ta temaslarına başladı. Verheugen ilk olarak Rum Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos'la biraraya geldi.

Verheugen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne gireceğini, Kıbrıslı Türklerin girebilmesinin ise Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la Ankara'ya bağlı olduğunu söyledi.

Rum tarafıyla görüşmelerine devam edecek olan Avrupa Birliği yetkilisi, yarın Kıbrıs Türk toplumu liderleriyle danışmalarda bulunacak.

XS
SM
MD
LG