Erişilebilirlik

ABD: 'İran Bizi Suçlamasın' - 2003-06-16


İran hükümeti Bush yönetiminin, Tahran’da yapılan gösterileri desteklediğini ve bu şekilde İran’ın içişlerine açıkça müdahale ettiğini savundu. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher ise gösterilerin Amerika’yla ilgisi olmadığını, İran halkının özgürlük ve modern dünyanın bir parçası olma isteğiyle bu gösterilere giriştiğini söyledi. Boucher, günlük basın brifingi sırasında şöyle dedi:

“Gösterileri yapanlar İranlı... Amaçları, İran hükümetinin politikasını protesto etmek. Bunun Amerika’yla bir ilgisi yok. Ama biz göstericileri destekliyoruz. Onlara cesaret vermek ve kimin yanında olduğumuzu açıkça belirtmek istiyoruz. Ancak gösterileri yapanlar İranlılar.. Olayı böyle görmek ve yabancıları suçlamaktan vazgeçmek gerekir.”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boucher, Amerika tarafından finanse edilen Farsça radyo ve televizyon yayınlarında gösterileri kışkırtıcı programlar yeralıp-almadığı yolundaki soruya karşılık Amerika’nın, doğru ve dengeli haber yayını yapmayı başka ülkelerin içişlerine karışmak olarak görmediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG