Erişilebilirlik

ABD'li Milletvekillieri Wolfowitz'in Türk Ordusuna Yönelik Yorumları Üzerine Bush'dan Açıklama İstiyor - 2003-06-09


Kongre üyesi Barney Frank, Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz’in Türkiye ile ilgili açıklamalarına yönelik olarak kaygılarını belirten mektubu, Temsilciler Meclisi’nden 17 milletvekilinin de imzasıyla Başkan Bush’a yolladı.

Milletvekilleri mektupta, Bush’dan, Wolfowitz’in söylediklerinin Amerikan görüş ve politikalarını yansıtmadığı konusunu açıklığa kavuşturmasını istiyor.

Mektupta, Wolfowitz’in, ordunun demokrasideki yerini anlamadığını gösterdiğini belirten milletvekilleri, şöyle devam ediyor:

“Türk hükümetiyle her konuda anlaşmadığımız ortadadır ancak Türk hükümeti İslami eğiliminin demokrasiyle bağdaşabileceğini gösteren en belirgin örnek. Bakan Yardımcısı Wolfowitz’in, Türk ordusunun Meclis’e baskı yapmayarak, alınan kararı değiştirmesini önlememesi yüzünden memnuniyetsizliğini dile getirmesi, en önemli demokrasi deneyimlerinden birini göz önüne almadığı gibi, bizim bir demokrasi savunucusu olarak güvenilirliğimizi zayıflatabilecek nitelikte.”

Massachusettes eyaletinin en ilerici milletvekillerinden olan Frank, Wolfowitz’in CNN Türk’te yayınlanan mülakatıyla Türkiye'de demokrasiyi zayıflatmak istediğini savunmuştu.

XS
SM
MD
LG